Vi planerar att bygga en ny turistattraktion i Borås!

Ännu är vi i utvecklings stadiet, men redan har vi utvecklat ramarna för anläggningen. Med hjälp av min utbildning som designer, formgivare och skulptör är det tänkt att utveckla en turistanläggning som visar olika attraktioner och skulpturer i montrar. Vi kommer att visa upp olika tema i montrarna, dels rena fantasi montrar med troll, vikingar, pirater, Pinocchio, feer mm. Men även montrar som visar upp dinosaurier, utrotningshotade djur, historiska ögonblick i människans utveckling mm. Även hur Borås såg ut för ca 9 000 år sedan, då låg större delen av Borås på botten av en sjö, det var då inlandsisen drog sig tillbaka. Man kan fortfarande ana hur sjön en gång såg ut.

Arbetsnamnet för anläggningen är Fantasy and Fact. Här kommer många olika montrar att visas upp med olika tema. Mycket av utställningsmaterialet tillverkar vi själva, men vi köper även in figurer från hela världen från duktigaste skulptörerna.

Vi kommer löpande att utveckla sidan medan arbetet fortskrider, målsättningen är att denna anläggning kommer att kunna finansiera en Viltvårds anläggning i Borås området. 

Hundratals vilt skadas varje år här i Borås området och behöver hjälp och vård, läget är akut!

Jag har byggt anläggningar för Nöjeparker, Temaparker, Sommarland och museer över hela Europa, så jag har lång erfarenhet av att bygga denna typ av anläggningar. Dessutom säljs mina 3D arbeten över hela världen.

Vill du eller ditt företag bli delaktiga i denna fantastiska anläggning som vänder sig till barnfamiljer, ungdomar mm. Så hör gärna av dig till oss på djurambulans@comhem.se

Tänk på att anläggningen även hjälper oss att driva Djurambulansen och på sikt även att bygga en så välbehövd anläggning som en Viltvårdsanläggning.

Här nedan visas bara några exempel på figurer/figurgrupper som är tänkta att finnas i anläggningen.

Fantasi figurer

Gepetto och Pinocchio, klar för monter utställning. Inklusive LED lampa och fungerande väggklocka. Här får du svar på vem som skrev sagoboken och vad den handlar om. Borås har redan en stor figur av Pinocchio, men här hos oss får du veta mer.

Vidare exempel är tidstypiska byggnader från olika länder

Här är ett exempel på en English Cottage, ett sten hus i fantasy stil. LED Belysning i samtliga fönster + utelampa.

Svamphus, med LED belysning, höjd ca 48 cm. Figurer: Gnomer.
Dessa sagofigurer är vanliga i Tyskland, Holland, Belgien, England men även i USA.

Trollfamilj, figurgrupp

Planeten Micro, rymdtema, med massor av rymdvarelser med LED effekter.

Mytiska figurer

En vacker figur på en enhörning

Filmfigurer och Spelfigurer

I anläggningen kommer det även att förekomma figurer från filmvärlden, som olika kända figurer från dataspel. Även figurer från olika myter kommer att finnas på plats.

Figur av Predator: Rovdjuret (engelska: Predator) är en amerikansk science fiction-actionfilm som hade biopremiär i USA den 12 juni 1987, i regi av John McTiernan med Arnold Schwarzenegger i huvudrollen.

Figur av Orc, från spelet och filmen WarCraft

Figur av Boba Fett från Star Wars

Djurfigurer

Vacker figur på en Silverrygg Gorilla hanne, samtliga av våra djurfigurer är av plast, vi använder oss inte av uppstoppade djur.

Hasselmöss, figurgrupp

Världens minsta hundraser kallas Tea Cup Dogs.

Figur av en söt tigerunge

Figur, sittande Panda

Figur Jättesköldpadda