Här visas en urval av Fantastiska Fantasi Djur

Människan har alltid varit fascinerad av djur och i fantasins värld finns det inga gränser. Redan i grottor från stenåldern fanns avbildningar av alla möjliga djur. Idag finns en mängd mångfald som framställs direkt på målarduk eller med hjälp av avancerade ritprogram som blir till rena konstverk. Här nedan kommer några exempel på en liten del av alla de fantastiska bilderna som finns

Vargen och kaninerna

Fantasin är obegränsad

Det finns en enorm mängd med infalls vinklar och variationerna verkar gränslöst när det gäller vårt sätt att framställa djur och det är bara att med stor vördnad se dessa skapelser som har blivit till av en av många idéer.  Här skapas bilder för film, böcker, dataspel, väggmålningar mm.

Väggmålning av en Fantasi Elefant

Mångfalden är enormt stor

Det är mångfalden som berikar vår vardag och skapar öppningar till nya idéer, som öppnar nya dörrar i fantasins härliga värld. Även leksaksindustrin följer med i utvecklingen och även heminredning med tyger, tapeter mm.

Sköldpadda med hus

Många branscher använder sig av fantasidjur

Även bilindustrin inspireras av djur, även företagsnamn och logotyper använder sig av djurmotiv, inom reklambranschen finns mängder av djurfigurer som används som ledfigurer och frontfigurer.

Ford Mustang visar sin styrka i varumärket genom vilda hingstar

Mängder med mer exempel

Inom matbranschen finns det mängder av exempel av djurmotiv på förpackningar eller via marknadsföring, skyltar och affischer är andra exempel för användning av fantasi djur. Det är faktiskt svårt att hitta någon bransch som inte använder sig av djurmotiv.

Tatuerade djurmotiv

Djurmotiv inom tatuering

Tatueringar har blivit allt populärare, även här finns en enorm mångfald av djuravbildningar som uppskattas. Både rena fantasi djur och realistiska motiv förekommer.

Fler exempel

Här nedan kommer några fler exempel

Hans Vielhauer, Borås Djurambulans

Mytiska Kattfigurer

Björnliknande figur med Horn

Fantasi Haj

Krokodil monster

Fantasi Noshörning

Video exempel på mytologiska varelser och monster